Quantcast
Channel: مجله خبری و تفریحی
Viewing all 856 articles
Browse latest View live

معرفی کتاب : مکتب دیکتاتور ها :اینیاتیسیو سیلونه

$
0
0
(به نقل از پشت جلد خود کتاب): در آستانه جنگ جهانی دوم، یک جوجه‌دیکتاتور آمریکایی به اروپا آمده تا از تجارب طولانی اروپایی‌ها در زمینه دیکتاتوری درس بگیرد، به آمریکا برگردد و در آن‌جا هم یک نظام استبدادی برقرار کند. برای فراگیری شگردها و رموز دیکتاتوری به سراغ کسی می‌رود که عمری را در مبارزه با استبداد گذرانده است، چرا که منطق حکم می‌کند که «حقیقت از زبان دشمن شنیده شود». مکتب دیکتاتورها ... شرح این جلسات درس دیکتاتور آمریکایی است.
مکتب دیکتاتورها در سال ۱۹۳۸، یعنی اوج قدرت فاشیست‌ها در آلمان و ایتالیا اما قبل از شروع جنگ جهانی دوم، نوشته شده. کتاب درباره ویژگی‌های فاشیسم و رهبر فاشیست و همین‌طور جامعه‌ای است که فاشیسم در آن رشد می‌کند. کتاب به شکل گفت‌وگو بین سه نفر نوشته شده و برای همین راحت‌خوان‌تر از کتاب تئوریک است.
مکتب دیکتاتورها را اینیاتسیو سیلونه نوشته که مدتی نایب رئیس حزب کمونیست ایتالیا بوده و با قدرت گرفتن استالین در شوروی، از حزب استعفا داده و آمده بیرون. با قدرت گرفتن موسولینی هم از ایتالیا فرار کرده و در سوئیس ساکن شده. «تومازو»، شخصیت اصلی مکتب دیکتاتورها، که با جوجه‌دیکتاتور آمریکایی بحث می‌کند خیلی شبیه خود سیلونه است.
شاید مشهورترین کتاب سیلونه، «نان و شراب» باشد (که به فارسی هم ترجمه شده). اما شاید خاطره‌انگیزترین اثرش داستان «فونتامارا» باشد که یک سریال تلویزیونی بسیار دوست‌داشتنی بر اساس آن ساخته شده و در دهه ۶۰ از تلویزیون ایران پخش می‌شد .
 
مکتب دیکتاتورها نوشته اینیاتسیو سیلونه
ترجمه مهدی سحابی نشر ماهی -  ۲۵۰ صفحه (قطع جیبی)
چاپ اول بهار ۱۳۸۶، ۲۴۰۰ تومان - چاپ دوم زمستان ۱۳۸۸، ۲۹۰۰ تومان

بررسی کتاب وسوسه های استبداد در آسیای مرکزی اثر دیوید لوئیس

$
0
0

پس از واژگون شدن حکومت طالبان در افغانستان در سال 2001،دولت های آسیای مرکزی ( تاجیکستان ، قزاقستان،ازبکستان،قرقیزستان و ترکمنستان) در جنگ امریکا در این منطقه نقش مهمی ایفا کردند.کمک های مالی و نظامی امریکا و سایر کشورهای غربی با این پیش فرض به این منطقه سرازیر شد که ثبات و دموکراتیزاسیون بیشتری را منتج شود.اما بعد از گذشت چند سال مشخص شد که استراتژی غرب برای اجرا کردن تاثیر جغرافیای سیاسی در منطقه نامناسب است و در نتیجه استبداد مانند گذشته پا برجاست.کتاب "وسوسه های استبداد در آسیای مرکزی"در صدد پاسخ به این سوال است که چگونه اهداف غرب در این منطقه به مسیر دیگری منحرف شد؟چرا ائتلاف امریکا و ازبکستان برای اصلاحات شکست خورد و در مقابل منجر به قتل عام صدها شهروند "اندیجان"شد؟ دیوید لوئیس ،نویسنده کتاب، مدرک دکترای خود را در رشته علوم سیاسی از مدرسه اقتصاد لندن گرفت و اکنون در مقام ریاست دپارتمان مطالعات صلح در دانشگاه برد فوردیورک شایر انگلیس خدمت می کند.از سال 2001-2005 او رئیس پروژه بحران های بین المللی گروه آسیای مرکزی با تاکید بر قرقیزستان بود و از سال 2006-2007 ریاست گروه کاری بحران های بین المللی سریلانکا را بر عهده داشت.

 

فلسفه خوک: معنای زیستن زیر یوغ حکومت استبدادی

$
0
0

فلسفه خوک عنوان کتابی است که انتشارات گالیمار فرانسه از لیو شیائوبو، ناراضی سر‌شناس چینی و برنده جایزه نوبل صلح ۲۰۱۰، منتشر کرده است. نام این کتاب که شماری چند از نوشته‌های وی پیرامون اوضاع چین را در خود جا می‌دهد برگرفته از موضوع یکی از مقالات خواندنی مجموعه است که در آن لیو شیائوبو تحول ذهنی و سیاسی جامعه این کشور را در پی کشتار معروف میدان «تیانان‌من» (سال ۱۹۸۹) ترسیم می‌کند. نویسنده فلسفه خوک را برای توصیف آن شیوه زندگی به کار می‌برد که در چین استبدادی به مردم تحمیل می‌شود.
لیو شیائوبو فلسفه خوک را با زندگی به سبک و سیاق خوک و زندگی کردن در خوک‌دانی توضیح می‌دهد. خوک‌ها زمانی که از خوردن اشباع می‌شوند به خواب می‌روند و زمانی که از خواب بیدار می‌شوند دوباره به سراغ خوردن می‌روند. زندگی خوکی در حقیقت دایره‌ای بسته و تکراری است که در آن همه چیز به سطح نیازهای اولیه و غریزی انسان تنزل می‌یابد. در این فلسفه زندگی خوک‌واره آدم‌ها زندانی نیازهای زیستی طبیعی خودد، خواست‌ها و آرزوهای والا و بر‌تر انسانی رنگ می‌بازند و منزلت انسانی تا حد زندگی خوک سقوط می‌کند.

روانشناسي استبداد اثر . لئو اشتراوس

$
0
0

كتاب روانشناسي استبداد

روانشناسي استبداد اثر.لئو اشتراوس ترجمه: محمدحسين سروري.تعداد صفحات: 312 .رقعي/شوميز - 1381 قيمت: 20000 ريال  شابك964-351-074-3

کتاب حاضر با ذکر مکالمه «سیمویند حکیم » و «هیرون مستبد» آغاز می‌شود. این مکالمه اثری است از «گزنفون» حکیم و فیلسوف معاصر افلاطون.  اشتراوس نویسنده کتاب، پس از ذکر این مکالمه به تفسیر و تاویل جزء جزء آن می‌پردازد.
مکالمه چنین آغاز می‌شود: سیمویند حکیم و شاعر، روزی به نزد هیرون مستبد رفت. چون هر دوی آنان کاری نداشتند که انجام دهند و در حال استراحت بودند سیمویند به او گفت: هیرون، آیا دلت می‌خواهد درباره پرسشی که طبیعتا تو پاسخ آن را بهتر از من می‌دانی، توضیح کاملی به من بدهی، اشتراوس می‌گوید: چرا سیمویند به نزد هیرون رفت چرا پادشاه مستبد به نزد او نرفت این امر نشان می‌دهد که پادشاهان مستبد احساس استغنا می‌کردند.
اشتراوس در بخش‌های مختلف کتاب درباره لذات جنسی استبداد، نسبت لذت و فضیلت، و فضیلت و قانون سخن گفته است. وی در بخش پایانی کتاب درباره استبداد کلاسیک و معاصر و تفاوت‌های آنها بحث می‌کند. یک بخش مهم دیگر کتاب نقدی است که «الکساندر کوژف» بر این کتاب نوشته نیز پاسخ‌هایی که اشتراوس به او داده است.
اشتراوس کتابش را با این جمله به پایان برده است: آنهایی که فاقد جرات و جسارت هستند تا عواقب دیکتاتوری را تحقیر کنند... جز این که درباره وجود حرف بزنند کار دیگری نمی‌کردند.

معرفي كتاب: اندیشه آزادی، اثر دکتر موسی غنی‌نژاد و دکتر محمد طبیبیان

$
0
0
 

اندیشه آزادی، اقتصاد سیاسی 100 ساله ایران را دکتر موسی غنی‌نژاد و دکتر محمد طبیبیان، دو استاد اقتصاد به‌ همراه دانشجوی خود فراهم آورده‌ و براساس شواهد و داده‌های دیگران از اقتصاد ایران، به‌ تحلیل موضوع می‌پردازند. آن‌چه کتاب را برجسته می‌کند، شواهد و دلایل تاریخی ذکرشده نیست، چرا که بسیاری از آن‌ها را قبلا خوانده بودیم؛ بلکه، این خط تحلیل و فرضیه ارائه شده است که تازگی دارد.

کتاب از نوع کتاب‌های مدیریتی است: در این معنا که خواندن آن برای مدیران، تکنوکرات‌ها، و اهالی حرفه‌های مختلف کسب‌وکار آسان است. کوتاه است و بیش از یک روز از آنان وقت نمی‌برد و به زبان غیرفنی مطالب را بیان می‌کند. به این دلیل نیز کتاب در نوع خود بدیع است. احاطه دو نویسنده اصلی کتاب به دو حوزه مختلف از اقتصاد باعث شده است که ترکیب دلپذیری ایجاد شود؛ دکتر طبیبیان بر حوزه اقتصاد کلان احاطه ویژه‌ای دارد و دکتر غنی‌نژاد به‌جهت آشنایی عمیق با تاریخ و جامعه‌شناسی ایران، زمینه مناسبی برای تولد کتابی در عرصه اقتصاد سیاسی ایران پدید آورده است. آقای حسین عباسی نیز با گردآوری اطلاعات تاریخی و شواهد اقتصادی، خوراک لازم برای تحلیل استادان خود را فراهم آورده است.

نان و شراب/ اینیاتسیو سیلونه

$
0
0

داستان اینطور شروع میشه که دن بنه دتو که کشیش بوده و به تدریس می پرداخته از طرف پاپ اعظم از کار برکنار شده و به همراه خواهرش در آبادی روکادی مارسی زندگی میکنه.در جشن تولد هفتاد و پنج سالگی اش ،شاگردان قدیمیش قراره به دیدنش بیان.شاگردانی که در زمان تحصیل آرمانهای بزرگی داشتند اما در دنیای واقعی بر اساس آرمانهاشون نتونستن زندگی کنند.تنها پیترو سپینا (قهرمان داستان) در برابر وضع موجود در کشورش سر خم نکرده و تبدیل به یک انقلابی البته خانه به دوش شده داستان در زمان موسولینی اتفاق میفته.کلیسا طرفدار حکومت هست و نه ملت. و توده های مردم تحت تأثیر خرافات و تعصبات مذهبی هستند.پیترو سپینا که  میخواسته کشیش بشه حالا یک فرد سوسیالیست شده که در صدد راه اندازی انقلابی بر علیه فاشیسم هست.او به ایتالیا بر میگرده و در کسوت یک کشیش و با تغئیر نام سعی میکنه زمینه های انقلاب رو فراهم کنه، اما.....

نقد کتاب - روایتی نه‌چندان جدی از تاریخ ایران / لطف‌الله آجدانی

$
0
0

کتاب «ایرانیان، دوران باستان تا دوره معاصر» نوشته «دکتر همایون کاتوزیان» را نشر مرکز با ترجمه حسین‌ شهیدی چاپ و منتشر کرده است. این کتاب علاوه بر پیشگفتار و مقدمه و پیوست، شامل 12 فصل است. فصل‌های اول تا ششم کتاب در‌بردارنده تاریخ ایران باستان تا قرن نوزدهم میلادی است. فصل‌های هفتم تا دوازدهم نیز درباره تحولات تاریخ ایران از قرن نوزدهم تا انقلاب بهمن 1357 به نگارش درآمده است. آن‌گونه که نویسنده کتاب در پیشگفتار خود آورده است: «موضوع این کتاب هم چیستی تاریخ ایران و هم چگونگی و چرایی آن است.»

«افسانه‌ها، اسطوره‌ها، تاریخ باستان»؛ «یونانیان، پارتیان، پارسیان»؛ «اعراب، اسلام و ایرانیان»؛ «ترکان و مغولان»؛ «بار دیگر امپراتوری ایران»؛ «فروپاشی و وحدت دوباره»؛ «معمای اصلاح و تجدد»؛ «انقلاب برای قانون»؛ «حکومت استبدادی نوین»؛ «اشغال، ملی شدن نفت و دیکتاتوری»؛ «انقلاب سفید» و «انقلاب بهمن 1357»، به ترتیب فصول دوازده‌گانه کتاب را تشکیل داده‌اند.

استبداد دموكراسي و نهضت ملي . نويسنده: محمد علي همايون كاتوزيان

$
0
0

استبداد دموكراسي و نهضت ملي . نويسنده: محمد علي همايون كاتوزيان ناشر: نشر مركز تعداد صفحه: 143انتشار: 1391 - دوره چاپ: 5

استبداد و ديكتاتوري، به رغم شباهتهاي ظاهريشان يكي نيستند. در استبداد ، قدرت دولت منوط و مشروط به هيچ قانون يا قرارداد طبقاتي يا اجتماعي نيست؛ حال آنكه در ديكتاتوري حاكميت در چار چوب قرار داده هاي موجود به قدرت حاكم تفويض مي شود. نويسنده پس از بحث درباره اين نظريه، مصداق آن را در تاريخ ايران مي جويد و نشان مي دهد كه معمولا نظام حاكم استبدادي ، و بديل آن نيز بلوا و هرج و مرجي بوده كه به بازگشت استبداد ختم شده است. وي بر آن است كه براي امحاء استبداد استقرار حكومت قانون كافي است اما نظام دمكراتيك منوط به وجود نهاد هاي مستقل اجتماعي و راي و مشاركت مردم و تحمل آراء و عقايد مخالف است.


معرفی کتاب و نویسنده « بحران در استبداد سالاری ایران»

$
0
0

موضع و مسئله کانونی این کتاب پرداختن به بحران عمیقی است که در قرن 19 اقتصاد و جامعه ی ایران را در برگرفت و سرانجام به نهضت مشروطه ختم شد، همچنین نویسنده کوشیده است تا علل شکست نهضت مشروطه را بررسی کند. نویسنده قبل از ورود به بحث اصلی خود، ابتدا در « به جای مقدمه: توسعه و عقب ماندگی ما » مهمترین مفروضه ی خود را مطرح میکند از نگاه نویسنده توسعه نیافتگی و عقب ماندگی مقوله ی تاریخی هستند، یعنی در مقطعی از تاریخ این تفاوتی که الان در بین جوامع بود، وجود نداشت(9). سپس بر آن است تا علت این شکاف را مورد کنکاش قرار دهد، ابتدا جوابهائی که تا بحال در باب علل عقب ماندگی ایران مطرح شده را با ذکر نمونه هائی مورد اشاره قرار می دهد. احمد سیف این پاسخ ها را در دو دسته ی معتقدین به عامل خارجی (وابستگی) و معتقدین به عامل داخلی ( نوسازی) دسته بندی می کند و در نهایت ضمن نقد هر کدام بر آن است تا موضع خود را که حالت بینا بین این دو دیدگاه است را توجیه کرده و برای خواننده جا بندازد. « علت غایی بدبختی ما ترکیبی از عوامل داخلی و خارجی است که ضمن تاثیر پذیری از یکدیگر، پیامدهای ناپسند هر کدام در نتیجه ی این مناسبات متقابل تشدید می شود»

نگاهی به کتاب "در امدی برجامعه شناسی استبداد ایرانی"

$
0
0

کتاب مورد بحث به تبیین نظریه استبداد در ایران تا دوره پهلوی می پردازد.محقق اذعان می دارد که جامعه شناسی تاریخی مسائل اجتماعی را به صورت شیوه انتقادی وپرسشگر برمی رسد.موضوع جامعه شناسی تغییر است.کوششی است برای درک سازوکارهایی که از طریق ان ها جوامع تغییرشکل می یابند یا خود را باز تولید می کنند.این جامعه شناسی هم به گذشته هم به ارتباط ان با حال واینده نظر دارد. نویسنده در بررسی خود از نظریه الگوی تفسیری اسکاچیول استفاده می کندو در این الگو از مفاهیم معین برای ارائه تفسیربامعنا ازجریان های تاریخی استفاده می کند.نویسنده ابتدا به مفهوم قدرت سیاسی می پردازد.به نظری وی استبداد از زمان رویارویی ایرانیان باغرب وبه خصوص درجنگ باروسیه به صورت مساله درامد.در دهه های قبل ازمشروطیت علت اساسی استبداد راحکومت های خودکامه ومستبدمی دانستند.نویسنده درتعریف حکومت استبدادی می نویسد:((حکومت استبدادی حکومتی است که هیچ گونه ضابطه قانون وقراردادی مکتوب یا نوشته رابرنمی تابد.به تعبیردیگرنظام سیاسی فاقدعقلانیت است.به گفته منتسکیو استبدادحاکمیت نفع شخصی است به بیان دقیق وعمیق مارکس استبداد انسان زدایی از انسان است)).

نقدی بر کتاب جامعه شناسی نخبه کشی نوشته ی علی رضا قلی

$
0
0

کتاب جامعه شناسی نخبه کشی (نوشته ی علی رضا قلی) به بررسی و تحلیل جامعه شناختی برخی از ریشه های تاریخی استبداد و عقب ماندگی در ایران می پردازد.کتاب مورد بررسی از چهار بخش تشکیل شده است که در بخش اول به بررسی ویژگی فرهنگ اقتصادی در ایران از دوره مغولان و ریشه های وابستگی ایران اشاره دارد و در مقابل همزمان به پیشرفت و تحولات سیاسی اجتماعی و اقتصادی دنیای غرب و اروپا می پردازد.و در سه بخش بعدی به ترتیب به اوضاع سیاسی،اجتماعی،فرهنگی و اقتصادی ایران در زمان قائم مقام (میرزا ابوالقاسم قائم مقام)،امیر کبیر (میرزا تقی خان امیر کبیر) و محمد مصدق می پردازد و به تحلیل و واکاوی مشکلات و موانع پیش روی نخبگان اصلاح در پیشبرد برنامه هایشان اشاره می کند.تصور می کردم کتابی با عنوان جامعه شناسی نخبه کشی،باید سیری منطقی و استدلالهای نظری داشته باشد.اما پس از مطالعه کتاب حق را به نویسنده دادم که در ابتدای کتاب و در کمال صداقت گفته بود:"وقتی که برای آن کتاب (منظور همین کتاب است) گذاشته ام و مدارکی که برای آن استناد کرده ام و کتابهای مرجع قابل استفاده، همه و همه شاید در خور این نباشد که این نام برازنده ی کتاب باشد."

کتاب: جامعه شناسی خودکامگی : تحلیل جامعه شناختی ضحاک ماردوش

$
0
0
جامعه شناسي خودكامگي علي رضا قلي 

نام کتاب: جامعه شناسی خودکامگی : تحلیل جامعه شناختی ضحاک ماردوش

نویسنده: علی رضا .  تهران: نشر نی،1373   

نویسنده در این کتاب، داستان ضحاک ماردوش از شاهنامه فردوسی را بهانه ای جهت کنکاش در تاریخ دیرینه سال خودکامگی و استبداد مطلقه در ایران قرار داده است. ضحاکِ فردوسی، به لحاظ جنبه های شخصیتی و همچنین خصیصه های تمثیلی و داستانی موجود در روایت فردوسی، تبدیل به نماد استبداد در جامعه ایرانی شده است. بر اثر بوسه شیطان دو مار از دو کتف ضحاک می روید که تنها از مغز سر جوانان تغذیه کرده و آرام می یابند. ضحاک نیز برای سیر کردن مارها و آرام کردن شان دستور می دهد هر روز دو جوان را قربانی کنند و مغز سرشان را خوراک ماران کنند. بدین ترتیب فردوسی در صدد به دست دادن خصائص ساختاری نظام سیاسی خودکامه و بیش از آن جامعه ی پرورنده استبداد است. نویسنده کتاب «جامعه شناسی خودکامگی» می کوشد نشانه هایی را که فردوسی آشکار می سازد مورد تعبیر و تفسیر قرار داده و با استفاده از تحلیل های جامعه شناختی، چالش های اساسیِ و دیرینه جامعه استبداد پرور ایرانی را به روز افکند.

در باب جامعه شناسی خودکامگی

$
0
0

این کتاب با بهره گیری از داستان ضحاک ماردوش در اشعار فردوسی به بررسی هزار توهای تاریخ دیرسال ایران و ایرانیان، به جست و جوی علل و عوارض دیرپایی و ماندگاری خودکامگی در نظام سیاسی و فکری می پردازد و با جست و جو در اخبار و احوال تاریخی و با توجه به نظریه های نوین جامعه شناسی سعی در یافتن و تبیین و تعریف آبشخور خودکامگی دارد.نگاهبهفرهنگوتمدنایرانیاززوایایمختلفماراباساختارهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی اصیل و واقعی خودآشنامیکند. نگاه متفاوت و تحلیل های جامعه شناسانه ی رضاقلی در کتاب جامعه شناسی خودکامگی (تحلیل جامعه شناختی ضحاک ماردوش) بر این مهم افزوده و ما را هر چه بیشتر با دنیای واقعیتاریخ ایران آشنا می کند. توضیحی بر ساختارهای کهن فرهنگ ایرانی، ما را هر چه بیشتر در پذیرش تحلیل و نگرش متفاوت از آن فرهنگ آماده می کند و آینده ای روشن را همراه با پیشنه ی تاریخی برایمان ترسیم خواهد کرد. آنچه که همیشه از تاریخ ایران روایت شده تمدن، شکوه و بزرگی سرزمینی با مردمان اهل هنر و فرهنگ است که وجود چنین مفاخراتی نسبت به گذشته، ما را از حقیقت ها و واقعیت های مردمان ایران زمین جدا کرده و ما را در افتخارات گذشته مان به حال خود رها کرده است. غرق در وهمیات مفاخرات ایران  به دور از واقعیات آن، ما را از آنچه که بودیم و امروز همچنان هستیم جدا می کند.آنچهکهامروزه بیش از همه به آن نیازمندیم تاریخوگذشتهیایران استماازتاریخوگذشتهخودفاصلهگرفتیموبهجایدرس آموزی ازآندوبارههمانرفتارهاییراتکرارمیکنیمکههزارانسالپیشمردمانیپیشازماانجاممیدادند.حالاینکهآیندگانچهخواهندگفتویاازهمهمهترچهخواندکردجایبسیسوالاست. همیشه این مسئله بوده که مردمان ایران زمین نسبت به تاریخ و گذشته خود حافظه ی کوتاه مدتی داشته و دارند. با بررسی قسمت هایی از کتاب جامعه شناسی خودکامگی علی رضاقلی متوجه خواهیم شد که انگار همین دیروز و گذشته با هیچ کم و کاستی در امروز تکرار می شود.

رمان «خزان خودکامه» نوشته‌ی گابریل گارسیا مارکز

$
0
0

اسدالله امرایی در بخشی از مقدمه‌ی این کتاب نوشته است: «لازم می‌دانم اشاره کنم که این ترجمه، نخستین ترجمه از این اثر نیست. شاید قابل‌اعتنا‌ترین ترجمه‌ای که از آن منتشر شده، به قلم حسین مهری باشد. مترجمان دیگری هم طبع خود را با این کتاب آزموده‌اند، محمد فیروزبخت و مرحوم شاهرخ فرزاد از آن جمله‌اند. تلاش کرده‌ام تا حد امکان هم به متن وفادار بمانم، هم به سبک و از همه‌ی قابلیت‌های زبان فارسی برای رساندن مطلب بهره ببرم.»

این کتاب از آثار مشهور مارکز است که نوشتن آن نزدیک به ۷ سال طول ‌کشید. طرح نگارش این رمان زمانی در ذهن مارکز شکل گرفت که یک دیکتاتور (پرث خیمه‌نز) بعد از هشت ‌سال حکومت، کشور را ترک می‌کنداین کتاب در کنار «صد سال تنهایی» و «عشق در سال‌های وبا» از مهمترین آثار مارکز محسوب می‌شوند این رمان در سال‌های قبل با عنوان «پاییز پدر سالار» چندین بار به زبان فارسی برگردانده شده که اولین آن توسط «حسین مهری» در سال‌های پیش از انقلاب صورت گرفته است. همچنین ترجمه دیگری از این اثر توسط کیومرث پارسای انجام شده است که هم اکنون در بازار موجود است.

 «خزان خودکامه»با ترجمه‌ی اسدالله امرایی در ۲۹۶ صفحه، شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۲ هزار تومان از سوی نشر ثالث منتشر شده است.

كتاب خزان خودكامه (پاييز پدرسالار)

قلعهٔ حیوانات نوشتهٔ جورج اورول

$
0
0

مزرعهٔ حیوانات (به انگلیسی: Animal Farm) که در ایران به نام قلعهٔ حیوانات نیز شناخته شده‌است، رمانی پادآرمان‌شهری به زبان انگلیسی و نوشتهٔ جورج اورول است. این رمان در طول جنگ جهانی دوم نوشته و در سال ۱۹۴۵ میلادی در انگلستان منتشر شد، ولی در اواخر دههٔ ۱۹۵۰ میلادی به شهرت رسید.

این رمان دربارهٔ گروهی از حیوانات است که انسان‌ها را از مزرعه‌ای که در آن زندگی می‌کنند بیرون می‌کنند و خود ادارهٔ مزرعه را به دست می‌گیرند، ولی پس از مدتی این حکومت جدید به حکومتی خودکامه مشابه به قبلی تبدیل می‌شود.این رمان نمایهٔ برضد استبداد است. مزرعه حیوانات داستان انقلاب حیوانات علیه مالکین خوداست پس ازپیروزی قوانینی تهیه می‌گرددکه شامل بندهای زیر است؛

  • هرآنکس روی دوپا راه می‌رود دشمن است.
  • هرآنکس چهارپای دارد ویا بال، دوست است.
  • حیوانات لباس نمی‌پوشند.
  • حیوانات درتخت نمی خوابند
  • حیوانات الکل نمی‌خورند
  • حیوانات همدیگر را نمی‌کشند.
  • همه حیوانات خلقتی یکسان دارند.


استبداد در ايران نويسنده: حسن قاضي مرادي

$
0
0

استبداد در ايران نويسنده: حسن قاضي مراديناشر: كتاب آمه زبان كتاب: فارسي تعداد صفحه: 367اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 5 

براي درك ضرورت پرداختن هر چه بيشتر به حكومت استبدادي در ايران كافي است به ياد داشته باشيم اين حكومت قدمت هزاران ساله اي در كشور ما داشته است.باور به محو سريع و همه جانبه چنين پديده اي كه به طبع ميراث بسيار سنگيني دارد چيزي جز خوش خيالي، ساده لوحي و يا عوام فريبي نيست. در اين كتاب عمدتاً به «چگونگي» كاركرد حكومت استبدادي پرداخته شده تا به «چرايي»اش. 
زيرا «چرايي» آن به تاريخ گذشته ي ايران مربوط مي باشد و نه به دوران معاصر. در دوران معاصر ديگر اين حكومت به هيچ ضرورت تاريخي اتكا نداشته است. 
آی کتاب 

کتاب «استبداد شرقی»«بررسی تطبیقی قدرت تام» نوشته کارل آوگوست ویتفوگل

$
0
0

انتشارات ثالث به تازگی  کتاب «استبداد شرقی» با عنوان فرعی «بررسی تطبیقی قدرت تام» نوشته کارل آوگوست ویتفوگل را با ترجمه محسن ثلاثی منتشر کرده است. استبداد شرقی مفهومی است که امروزه ذهن برخی روشنفکران شرقی را به خود مشغول کرده است، به طوری که آنان در شرح سیاست و حکومت کشورهای غربی از همین مفهوم کمک می گیرند. دولت خودکامه شرقی دارای یک دین دولتی بوده و پادشاه مقام قدسی را با منصب دنیایی پیوند می زده است. سرشت متمرکز دولت خودکامهء شرقی وجود دین دولتی را اقتضا می کرده است. موضوع اصلی کتاب مبانی نظام تولید آسیایی و پایه های قدرت تامه است. مستندات تجربی، کتاب حاصل حدود سی سال مطالعات همه جانبه نویسنده در تاریخ تمدنهای آسیایی، اینکار و مایاست. تکیه گاه نظری کتاب، آراء مارکس درباب مبانی نظام آسیایی است که نویسنده کوشیده است با برداشتی بر وفق مشرب اکونومیستی آنرا با مطالعات و یافته های تازه باستان شناسی شرح و به حیطه های تازه ای بسط دهد. ویتفوگل در این کتاب در پی یافتن چرایی سیطره حکومت‌های استبدادی و توتالیتر بر کشورهای شرقی است. وی می‌کوشد دریابد که چه عاملی سبب می‌شود که همواره یک فرد در این کشورها به منزله یک سلطان باشد. ویتفوگل ساختار این جوامع را «آب‌سالار» معرفی می‌کند و معتقد است که این ساختار به گونه‌ای است که حکومت استبدادی را طلب می‌کند. به اعتقاد او، از بطن چنین جوامعی خواه ناخواه چنین حکومت‌هایی سر برمی‌آورند. او برای بررسی تبارهای این دولت‌ها به تاریخ باستان آنها نیز رجوع می‌کند؛ مثلا شیوه‌های سرکوب‌گری و شکنجه این دولت‌ها از بخش‌های کتاب است...  این اثر، کتابی کلاسیک است و جزو منبع اصلی جامعه‌شناسی به شمار می‌آید.خبرآنلاین

جامعه شناسی مسائل اجتماعی ایران"نوشته علی طایفی،

$
0
0

جامعه شناسی مسائل اجتماعی ایران"نوشته علی طایفی، اخیرا توسط نشر باران در سوئد منتشر شد. این کتاب که در ۳۵۰ صفحه تدوین شده است، به برخی از مهمترین مسائل اجتماعی ایران پرداخته است.دراین کتاب که امکان انتشار در داخل کشور را نیافت، علاوه بر تحلیل جامعه شناختی مسائل مورد بحث از نگاه نویسنده، آمارها و داده های تحلیل نیز مبتنی بر اطلاعات جدید ارائه شده است.
این اثر دارای یک مقدمه و هفت فصل است که عبارتند از:
▪ مقدمه: مسئله‌ی اجتماعی : چالش‌ها و تعریف‌ها ،
▪ فصل اول: جامعه‌شناسی مسایل خانواده در ایران ،
▪ فصل دوم: جامعه‌شناسی مسائل کودکان ایران ،
▪ فصل سوم: جامعه‌شناسی مسایل زنان ایران ،
▪ فصل چهارم: جامعه‌شناسی مسایل علمی و آموزشی ایران ،
▪ فصل پنجم: جامعه‌شناسی مسایل فرهنگی ایران ،
▪ فصل ششم: جامعه‌شناسی مسایل سیاسی ایران ،
▪ فصل هفتم: جامعه‌شناسی مسایل اقتصادی ایران. 

جامعه شناسی مسائل اجتماعی ایران"نوشته علی طایفی

$
0
0
جامعه شناسی مسائل اجتماعی ایران"نوشته علی طایفی، اخیرا توسط نشر باران در سوئد منتشر شد. این کتاب که در ۳۵۰ صفحه تدوین شده است، به برخی از مهمترین مسائل اجتماعی ایران پرداخته است.دراین کتاب که امکان انتشار در داخل کشور را نیافت، علاوه بر تحلیل جامعه شناختی مسائل مورد بحث از نگاه نویسنده، آمارها و داده های تحلیل نیز مبتنی بر اطلاعات جدید ارائه شده است.

گذری در کتاب «خروج اضطراری»

$
0
0

اینیاتسیو سیلونه مهمترین خویشکاری یک نویسنده را کوشش در راه تبدیل تجربۀ فردی به شعور همگانی می‌دانست. خوانش و بررسی کتاب «خروج اضطراری» نشان می‌دهد که او به بهترین شکل به این مهم دست یافته است.
سیلونه در این مجموعۀ شش داستانی که داستان‌هایی با نام‌های «ملاقاتی»، «گیس بلند جودیتا»، «آشنایی با یک کشیش عجیب»، «پولیکوشکا»، «خروج اضطراری» و «رنج بازگشت» در آن دیده می‌شود، با درنوردیدن مرز خاطره و داستان، به آفرینش این کتاب دست زده است، کتابی که نام پنجمین و بلندترین داستان مجموعه، یعنی «خروج اضطراری»، بر آن نهاده شده است.
سیلونه در «خروج اضطراری»، تجربۀ فردی خود را از مشاهدۀ دروغ‌ها و نیرنگ‌ها، تضادها و کشمکش‌ها، حماقت‌ها و بلاهت‌ها و دورویی‌ها مقامات شوروی شرح می‌دهد و در این میان، چرایی خروج خود از حزب کمونیست ایتالیا را نیز روشن می‌کند.
سیلونه که در 21 سالگی به حزب کمونیست ایتالیا پیوسته بود، شش سال بعد، پس از بازگشت از شوروی و تحت تاثیر مشاهدات عینی‌اش از نخسین کشور زیر رهبری دولت کارگران و دهقانان جهان، عطای عضویت در حزب کمونیست را به لقایش بخشید و برای همیشه از آن حزب خارج شد و راهی مستقل در پیش گرفت.

Viewing all 856 articles
Browse latest View live